Neustipfiller: de effectieve fillerbehandeling voor een verfijnd neusprofiel

Is het je weleens opgevallen dat je neus door de jaren heen is veranderd? En dat je hierdoor een andere uitstraling hebt gekregen? Dat kan goed. De neustip speelt een verrassend grote rol in de harmonie van ons gelaat. Door ouderdom kan onze neustip naar beneden gaan wijzen waardoor we onze jeugdige uitstraling verliezen.

Gelukkig kunnen we bij de Sarasin Clinic deze verandering eenvoudig en snel aanpakken met neustipfillers. Het is een zeer effectieve oplossing die een verfijnde verbetering biedt en je jeugdige uitstraling terug geeft. Benieuwd hoe neustipfillers werken? In dit artikel vertellen we je er alles over. 

Wat is een neustipfiller?

Door het ouderdomsproces ondergaat ons gelaat allerlei veranderingen. We krijgen steeds meer fijne lijntjes en rimpels, we verliezen volume, onze gezichtsspieren raken uit balans en de structuur van ons gezicht verandert. Dit heeft een effect op onze neus. 

Door een afname van collageen en elastine in de huid wordt je huid minder stevig en verliest ze elasticiteit. Ook wordt het kraakbeen in de neus zwakker waardoor de neustip naar beneden kan gaan wijzen. Dit zorgt helaas voor een oudere uitstraling. 

Gelukkig bieden neustipfillers de oplossing. Door middel van injecteerbare fillers die uit hyaluronzuur bestaan, brengen we subtiele maar significante veranderingen aan de neustip aan. Hyaluronzuur is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt en bekendstaat om zijn vermogen om vocht aan te trekken en vast te houden. Dit zorgt voor een soepele, stevige, natuurlijk ogende huid en een meer verfijnde neustip.

neus filler gent


Voor wie is de neustipfiller geschikt?

Ben je 18 jaar of ouder en wil je door middel van een subtiele verandering een groot verschil bereiken in je gezichtsuitdrukking? Dan is de neustipfiller de juiste keuze. Specifiek helpt de neustipfiller bij de volgende situaties:

 • Je hebt een dalende neustip door ouderdom. 
 • Je zoekt een tijdelijke correctie van asymmetrie aan de neustip.
 • Je wilt een verfijning van de neustip na eerdere chirurgische neuscorrecties.
 • Je bent op zoek naar een verbetering van de definitie van de neustip.
Neus fillers Gent


Voordelen van een neustipfiller

Wat maakt een neustipfiller een betere keuze dan bijvoorbeeld een neucorrectie of een andere behandeling? We nemen kort de voordelen met je door.

Niet-invasief met minimale hersteltijd

Neustipfillers bieden een belangrijk voordeel ten opzichte van chirurgische alternatieven: ze zijn niet-invasief. Dit betekent dat de behandeling geen procedures vereist waarin de huid wordt gesneden en er geen hechtingen nodig zijn. Hierdoor zijn er aanzienlijk minder risico's op littekens en infecties. Ook is er geen narcose nodig en hoef je geen rekening te houden met een lange hersteltijd. Je kunt na de behandeling direct door met je dag. Ideaal toch? 

Onmiddellijke zichtbare resultaten

Een van de meest aantrekkelijke voordelen van neustipfillers is het onmiddellijke resultaat  van de behandeling. Je kunt direct een verbetering zien in de vorm van je neustip. 

Minder bijwerkingen en complicaties 

Doordat de behandeling puur bestaat uit het injecteren van een lichaamseigen stof, zijn de enige voorkomende bijwerkingen een lichte zwelling of wat roodheid. In sommige gevallen ontstaan er kleine blauwe plekjes. Deze verdwijnen binnen een paar dagen.  

Minimaal ongemak 

De behandeling wordt uitgevoerd met een lokale verdoving die in de filler zit. Hierdoor ervaar je weinig tot geen ongemak tijdens de injecties. Het enige dat je kunt voelen is een lichte druk of een klein prikje. Mocht je je hier zorgen over maken dan kan tijdens de behandeling een verdovende gel worden aangebracht om het ongemak te minimaliseren. 

De behandelprocedure voor neustipfillers

Bij de Sarasin Clinic vinden we het belangrijk dat de behandeling aansluit bij je persoonlijke wensen en esthetische doelen. Daarom is de eerste stap bij onze behandelingsprocedure altijd een consultatie met de arts. Tijdens dit gesprek wordt je neus geanalyseerd en wordt er op basis van jouw specifieke behoeften een behandelplan ontwikkeld. 

Vervolgens wordt je neus ontsmet en, indien je dat wenst, wordt er wat verdovende gel aangebracht. Met een fijne naald of canule injecteert de arts de filler op de strategische punten die tijdens je consultatie zijn bepaald.

Omdat je direct de resultaten kunt zien, evalueer je samen met de arts de eerste resultaten. Indien nodig kunnen er nog wat kleine aanpassingen worden gedaan voor het beste resultaat. Na 30 minuten zit de behandeling erop en kun je verder met je dag.

Welke resultaten kan je verwachten?

Na je behandeling kun je 6 tot 12 maanden genieten van de verbeteringen. Hoe lang de resultaten in jouw situatie zichtbaar blijven, is afhankelijk van de reactie van jouw lichaam op de filler en je levensstijl. Om de resultaten te onderhouden raden we regelmatige vervolgbehandelingen aan. Hieronder hebben we voor je op een rij gezet welke resultaten je specifiek kunt verwachten. 

 • Verbeterde definitie en lift van de neustip.
 • Correctie van asymmetrie.
 • Subtiele verzachting van harde lijnen.
 • Natuurlijk ogend en harmonieus resultaat.
 • Een verbeterd zelfvertrouwen.

Ben je benieuwd naar foto´s van de resultaten voor en na de behandeling? Bekijk dan zeker de voor en na pagina.

Verzorg- en nazorgtips van de behandeling

Na je behandeling zal de arts je nazorginstructies mee naar huis geven. Wil je nu alvast weten hoe je na de behandeling het beste voor je neus kunt zorgen? Bekijk dan gauw onze tips hieronder.

 • Koel het behandelde gebied met onze coldpacks. Volg hierbij wel de instructies op van de arts; je wilt het coldpack niet direct op het behandelde gebied aanbrengen.
 • Vermijd zware inspanning. Ga niet sporten en beperk zware fysieke activiteiten de eerste 24 tot 48 uur na je behandeling. Dit helpt extra zwelling en blauwe plekjes voorkomen.
 • Slaap met een verhoogd hoofd. Probeer de eerste nacht na de behandeling met je hoofd iets hoger te slapen. Dit kan helpen om zwellingen te verminderen.
 • Sla de sauna en de hete douche over de eerste 24 uur. We raden het ook aan om direct zonlicht te vermijden.
 • Wees voorzichtig met make-up. Wacht minstens 24 uur voordat je make-up aanbrengt op je neus om het risico op infectie zo klein mogelijk te houden.
 • Raak je neus de eerste dagen niet aan. Zo houd je de filler op zijn plek en behoud je de beste resultaten.
 • Sla alcoholische drankjes en sigaretten de eerste 48 uur na je behandeling over. Deze beïnvloeden namelijk je bloedcirculatie en kunnen de genezing van de prikgaatjes vertragen.

Boek nu je behandeling voor neusfillers

Ben je klaar voor een gelifte neustip? Boek dan nu je afspraak voor een neustipfillerbehandeling via onze online agenda. Binnen 30 minuten kun je genieten van een jongere en natuurlijk ogende uitstraling. Bij de Sarasin Clinic ben je aan het juiste adres voor een persoonlijk behandelplan met de beste resultaten. Onze experts hebben meer dan 10 jaar ervaring met injectables en weten dus precies hoe ze je neustip subtiel en natuurlijk kunnen liften. Wil je eerst meer weten over neusfillers? Of heb je vragen die je persoonlijk met onze artsen wilt bespreken? Boek dan een gratis consultatie. We denken graag met je mee over de juiste oplossing. 

Klanten geven ons 4,8 / 5

Wie een filler behandeling in Gent wil laten uitvoeren is bij ons aan het juiste adres. Klanten geven ons gemiddeld een score van 4,8 op 5 voor onze diensten.

Veelgestelde vragen over neustip fillers

Is een neustipfillerbehandeling pijnlijk?

Nee, onze patiënten geven aan geen tot weinig ongemak te ervaren tijdens het plaatsen van de neustip fillers. Doordat er verdoving in de fillers zit verwerkt, merk je mogelijk bij het eerste prikje iets meer. Mocht je dit spannend vinden, dan kan er in overleg met de arts wat verdovende gel worden aangebracht.

Hoeveel kosten neustipfillers? 

Onze neustipfillers kosten €400 per behandeling. Meer informatie over onze prijsbepalingen kun je vinden op de prijzenpagina.

Kun je je neus kleiner maken met fillers?

Nee, fillers kunnen je neus niet kleiner maken. Wel kunnen we met fillers je neus optisch verkleinen. Dit doen we door bepaalde delen van je neus te accentueren en de contouren te verfijnen.

Wat gebeurt er met mijn neus als ik stop met fillers?

Zodra je stopt met de herhaalbehandelingen zal je neus weer terugkeren naar hoe die was voordat je met fillers begon. Het hyaluronzuur wordt op natuurlijke wijze afgebroken en geabsorbeerd. Er zijn dus geen permanente veranderingen waar je rekening mee hoeft te houden.

Hoe vaak is een herhaalbehandeling nodig?

Om het effect van de fillers te behouden, raden we aan om een onderhoudsbehandeling te plannen zodra je merkt dat het resultaat afneemt. Bij de meeste van onze patiënten is dit tussen de 6 en 12 maanden.

Wat is het verschil tussen een neustipfiller en andere soorten neusfillers?

Neustipfillers zijn specifiek ontworpen om de vorm en positie van de neustip te verbeteren, zoals het liften van een hangende tip of het verfijnen van de vorm. Andere soorten neusfillers zijn meer gericht zijn op verschillende delen van de neus, zoals het rechtmaken van de neusbrug of het verhogen ervan.

Onze prijzen

Zone

Prijs per spuit

Lippen

€ 290

Lip Hydratatie

€ 290

Jukbeenderen (filler voor de wangen)

€ 280

Kaaklijn

€ 280

Kin

€ 280

Neusmondplooi

€ 280

Marionetlijnen

€ 280

Liquid Facelift

€ 280

Zone

Prijs per behandeling

Neus

€ 400

Traangoot

€ 400

Hyalase

€ 160

Haar filler kleine zone (1ml)

€ 200

Haar filler middelgrote zone (2ml)

€ 300

Haar filler grote zone (3ml)

€ 400

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

Melissa


Super tevreden alweer, topteam!

11 dagen geleden

Rabia


Vlot, iedereen vriendelijk, je krijgt duidelijk informatie, mijn lippen ziet er nu super sexy uit dankzij magic hands van Dr. Dimovski xxx

4 dagen geleden

Carina


Vriendelijke ontvangst en mooi resultaat.
Er wordt voldoende uitleg gegeven zowel tijdens de behandeling als i.v.m de nazorg.

12 dagen geleden

Lies


Eerlijk advies, persoonlijk onthaal! Dokter Dimovski is uiterst vriendelijk en professioneel. Ik voelde me direct op mijn gemak. Top team!

6 dagen geleden

Manuela


Supervriendelijk personeel en dokter! Heel tevreden van de behandeling! Love my lips ????

12 dagen geleden

Stéphanie


Very friendly, good explanation, good service.

11 dagen geleden

Nadine


Très bel.accueil! Dr Daniel super et soins supers! Je retourne ds 8 semaines...

14 dagen geleden

Geertje


zoals vorige keren een fijne ervaring, met mooie resultaten! Er wordt geluisterd naar je wensen en je krijgt de nodige uitleg. Eerlijke prijsafspraken, ik ben tevreden ????