Het aanpakken van hangende mondhoeken

Word je moe van je hangende mondhoeken wanneer je in de spiegel kijkt? Die vervelende marionetlijnen zorgen voor een trieste uitstraling terwijl je je juist energiek en vrolijk voelt; om gek van te worden. Gelukkig kun je hier iets aan doen!

In dit artikel leggen we uit welke oorzaken ten grondslag liggen aan hangende mondhoeken. Ook vertellen we hoe onze fillerbehandeling dé oplossing biedt om je marionetlijnen volume te geven en de hangende mondhoeken aan te pakken. Lees gauw verder en kom erachter hoe je met fillers snel en effectief je natuurlijke, jeugdige uitstraling terug kunt krijgen.

Wat zijn en hoe ontstaan hangende mondhoeken?

Hangende mondhoeken, ook wel marionetlijnen genoemd, zijn een veelvoorkomend esthetisch probleem waarbij de mondhoeken naar beneden trekken. Het gevolg is dat je marionetlijnen krijgt en een oudere, vermoeide of verdrietige uitstraling terwijl je vol energie en lekker in je vel zit. 

Er zijn meerdere oorzaken waardoor hangende mondhoeken ontstaan. De belangrijkste factor is het natuurlijke verouderingsproces van de huid. Naarmate we ouder worden wordt de aanmaak van collageen en elastine minder - de proteïnen die je huid stevig en veerkrachtig houden. De huidstructuur vermindert, de elasticiteit vermindert en er ontstaat volumeverlies in het gezicht. Door de vermindering van vet in de diepere huidlagen van het gelaat en een afname van ondersteunend bindweefsel ontstaat er een zogenaamde verzakking rond je mond.

Het is ook mogelijk dat je spieren die verantwoordelijk zijn voor het naar beneden trekken van de mondhoeken overactief zijn. Deze spieren zijn sterker dan de omhoogtrekkende spieren waardoor er hangende mondhoeken ontstaan. 

Externe factoren spelen ook een rol. Zo versnellen roken en veel blootstelling aan de zon het verouderingsproces.

voor en na fillers in de wangen sarasin clinic


Voor wie zijn fillers geschikt?

Fillers zijn met name geschikt als je hangende mondhoeken worden veroorzaakt door volumeverlies en natuurlijke veroudering. Ligt de oorzaak in de spieren rond je mondhoeken? Dan is botox mogelijk een betere optie. Onze experts bij de Sarasin Clinic denken tijdens een gratis consultatie graag met je mee over welke behandeling het meest passend is. 

Voordelen van een fillerbehandeling voor hangende mondhoeken

 • De eerste resultaten zijn snel zichtbaar. 
 • De behandeling is in tegenstelling tot cosmetische ingrepen niet-invasief. 
 • Je hebt geen last van downtime doordat er weinig tot geen hersteltijd nodig is. 
 • Aanpasbaar volume voor een natuurlijk resultaat. 
 • Veilige behandeling door het gebruik van hyaluronzuur. 

De behandelprocedure voor hangende mondhoeken

De procedure begint met een persoonlijke consultatie waarin de arts het gelaat zorgvuldig analyseert. Tijdens deze consultatie is het een goed moment om aan te geven wat je esthetische wensen en doelen zijn. Vervolgens stel je samen met de arts een behandelplan op.  

Vervolgens wordt je huid ontsmet en plaatst de arts de filler met een dunne naald. Je hoeft je geen zorgen te maken over enig ongemak, onze patiënten ervaren de behandeling doorgaans als niet pijnlijk. Mocht je het fijn vinden, dan is het in overleg mogelijk om wat verdovende gel aangebracht te krijgen. 

De procedure duurt in totaal 30 minuten. Het is dus perfect om tussen je afspraken door te plannen. Na de behandeling geeft de arts je nazorgadvies mee en wordt er een follow-up afspraak gemaakt om de resultaten te bekijken. Indien gewenst kan er nog een aanvullende behandeling plaatsvinden voor optimaal resultaat. 

Resultaten van fillers voor hangende mondhoeken

De meeste patiënten zien direct resultaat na hun behandeling. Om van de volledige effecten te genieten moet je één à twee weken wachten; de filler is dan volledig geïntegreerd met het weefsel. We hebben kort voor je op een rij gezet welke resultaten je kunt verwachten:

 • Vermindering van hangende mondhoeken. 
 • Vermindering van marionetlijnen.
 • Herstelde gezichtssymmetrie.
 • Een natuurlijke, verjongde en meer opgewekte uitstraling.

Niet alleen kun je snel genieten van je prachtige resultaten, je kunt er ook lang van genieten; de effecten houden namelijk 6 tot 12 maanden aan. Benieuwd naar foto’s van onze resultaten? Bekijk dan eens de voor en na pagina.

Nazorg van de behandeling

Er kan wat zwelling, roodheid of er kunnen wat blauwe plekjes ontstaan bij de prikgaatjes. Dit zijn tijdelijke bijwerkingen die binnen een paar dagen weg horen te trekken. Om dit proces te ondersteunen en om de beste resultaten van de behandeling te behalen, hebben we een aantal nazorgtips voor je op een rij gezet.

 • Beweeg de geïnjecteerde zones zoals je dat normaal gesproken doet, maar wrijf of masseer het gebied de eerste 48 uur niet. 
 • Er kan wat zwelling, roodheid of er kunnen wat blauwe plekjes ontstaan bij de prikgaatjes. Koel daarom het gebied met één van onze coldpacks. Volg hierbij wel de instructies op die je van de arts krijgt.  
 • Vermijd inspannende activiteiten. Doe het rustig aan de eerste 24 uur en sla de sportles of een andere intensieve lichamelijke activiteit over. Dit helpt om de filler op zijn plaats te houden en het vermindert de kans op zwelling.
 • Sla de sauna, hete douche en zonnebank de eerste 48 uur over. De hitte kan namelijk de zwelling verergeren en de effectiviteit van de filler negatief beïnvloeden.

Boek nu je behandeling bij Sarasin Clinic

Een fillerbehandeling bij de Sarasin Clinic is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een natuurlijke, niet-invasieve manier om je hangende mondhoeken aan te pakken. Onze artsen hebben meer dan 10 jaar ervaring met injectables en helpen je graag met hun expertise om de beste resultaten te bereiken. Weet je niet zeker of je voor fillers of botox moet kiezen? Geen probleem. Boek heel eenvoudig een gratis consultatie via de online agenda; samen kijken we welke behandeling het beste bij jouw situatie past.

Klanten geven ons 4,8 / 5

Wie een filler behandeling in Gent wil laten uitvoeren is bij ons aan het juiste adres. Klanten geven ons gemiddeld een score van 4,8 op 5 voor onze diensten.

Veelgestelde vragen over fillers voor hangende mondhoeken

Is de behandeling pijnlijk?

De meeste patiënten ervaren weinig ongemak tijdens de behandeling. Het wordt omschreven als een klein prikje. Mocht je het fijn vinden dan kan in overleg een verdovende gel worden gebruikt.

Kan ik mijn normale activiteiten na de behandeling hervatten?

Ja, je kunt je normale activiteiten meestal direct na de behandeling hervatten. Wel zijn er nazorgrichtlijnen waar je rekening mee dient te houden. Deze kun je uitgebreid lezen bij het hoofdstuk nazorg.

Wat zijn marionetlijnen?

Hangende mondhoeken worden ook wel marionetlijnen genoemd. Het zijn de lijnen of plooien die van de mondhoeken naar de kin lopen. Ze worden zo genoemd omdat ze lijken op de lijnen van een marionettenpop. Deze lijnen geven je een ontevreden of trieste uitdrukking en worden prominenter naarmate je ouder wordt.

Wat kosten fillers voor de mondhoeken?

Voor de behandeling van hangende mondhoeken betaal je €280 per spuit van 1 ml. Hoeveel injecties er nodig zijn overleg je met je behandelend arts. Meer informatie over de prijzen van onze behandelingen vind je op de prijzenpagina.

Wat gebeurt er als je stopt met fillers? 

Als je stopt met je fillerbehandelingen zal het toegevoegde volume geleidelijk afnemen en keert je huid terug naar haar oorspronkelijke staat van voor de behandelingen.

Op welke leeftijd kun je het beste beginnen met fillers? 

Er is geen specifieke 'beste' leeftijd om te beginnen met fillers. Het hangt af van je individuele behoeften en omstandigheden. Sommige mensen beginnen met fillers als een preventieve maatregel wanneer midden twintig zijn of vroeg in de 30. Andere mensen wachten totdat ze specifieke tekenen van veroudering zien.

Onze prijzen

Zone

Prijs per spuit

Lippen

€ 290

Lip Hydratatie

€ 290

Jukbeenderen (filler voor de wangen)

€ 280

Kaaklijn

€ 280

Kin

€ 280

Neusmondplooi

€ 280

Marionetlijnen

€ 280

Liquid Facelift

€ 280

Zone

Prijs per behandeling

Neus

€ 400

Traangoot

€ 400

Hyalase

€ 160

Haar filler kleine zone (1ml)

€ 200

Haar filler middelgrote zone (2ml)

€ 300

Haar filler grote zone (3ml)

€ 400

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

Melissa


Super tevreden alweer, topteam!

11 dagen geleden

Rabia


Vlot, iedereen vriendelijk, je krijgt duidelijk informatie, mijn lippen ziet er nu super sexy uit dankzij magic hands van Dr. Dimovski xxx

4 dagen geleden

Carina


Vriendelijke ontvangst en mooi resultaat.
Er wordt voldoende uitleg gegeven zowel tijdens de behandeling als i.v.m de nazorg.

12 dagen geleden

Lies


Eerlijk advies, persoonlijk onthaal! Dokter Dimovski is uiterst vriendelijk en professioneel. Ik voelde me direct op mijn gemak. Top team!

6 dagen geleden

Manuela


Supervriendelijk personeel en dokter! Heel tevreden van de behandeling! Love my lips ????

12 dagen geleden

Stéphanie


Very friendly, good explanation, good service.

11 dagen geleden

Nadine


Très bel.accueil! Dr Daniel super et soins supers! Je retourne ds 8 semaines...

14 dagen geleden

Geertje


zoals vorige keren een fijne ervaring, met mooie resultaten! Er wordt geluisterd naar je wensen en je krijgt de nodige uitleg. Eerlijke prijsafspraken, ik ben tevreden ????