Fillers gezicht: prijzen, behandeling en resultaten

Huidveroudering is iets waar we allemaal mee te maken krijgen. Waarbij de één trots kan zijn op de rimpeltjes in het gezicht, is de ander ze liever kwijt dan rijk. Ben je aan het nadenken over het aanpakken van de tekenen van huidveroudering in het gezicht? Dan zijn fillers een uitstekende keuze. In dit artikel kom je alles te weten over wat de kosten zijn voor fillers in het gezicht, hoe de behandelingsprocedure eruitziet en welke resultaten je kunt verwachten. Lees verder om erachter te komen hoe fillers je kunnen helpen aan een frissere en jongere uitstraling.

Wat zijn fillers voor het gezicht?

Fillers voor het gezicht zijn injecteerbare gels die voornamelijk worden gebruikt om volumeverlies in het gezicht te herstellen, rimpels op te vullen en contouren te verbeteren. Bij de Sarasin Clinic gebruiken we fillers met hyaluronzuur omdat het een lichaamseigen stof is. Hierdoor kan de gel na verloop van tijd natuurlijk worden afgebroken, reageert het lichaam goed op de stof en, niet geheel onbelangrijk, vanwege het geweldige hydratatievermogen. 

Waardoor ontstaan rimpels?

Kijk je weleens in de spiegel en lijkt het alsof er ´ineens´ een nieuw lijntje in je gelaat is ontstaan? Toch is het ontstaan van rimpels een geleidelijk proces. Interne processen in het lichaam en externe factoren zoals zonneschade tasten de structuur en elasticiteit van je huid aan. Naarmate je ouder wordt verliest je huid elastine en collageen, de belangrijkste eiwitten die je huid stevig en elastisch houden.

 • Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam en zorgt voor de stevigheid en structuur van de huid. 
 • Elastine zorgt ervoor dat de huid na uitrekken of samentrekken weer terugkeert naar haar oorspronkelijke vorm. De productie van elastine neemt ook af met de leeftijd, wat resulteert in een minder elastische huid en de ontwikkeling van fijne lijntjes en rimpels .

Vanaf ons dertigste jaar begint de aanmaak van collageen en elastine af te nemen. Daardoor kun je ineens een nieuw rimpeltje ontdekken. Externe factoren zoals blootstelling aan de zon, roken en vervuiling van de lucht kunnen deze processen versnellen.


Prijzen fillers gezicht

Bij de prijsbepaling van de behandeling houden we rekening met de volgende drie punten: jouw specifieke esthetische doelen, de plek waar de filler wordt geplaatst en de hoeveelheid filler die nodig is.

 1. Jouw specifieke wensen en behoeften: Afhankelijk van wat je esthetische doelen zijn zal de arts tijdens je consultatie bespreken welke behandeling nodig is en hoe deze moet worden ingevuld om de beste resultaten te bereiken. 

 2. Plek waar de filler wordt geplaatst: Verschillende delen van het gezicht vereisen andere soorten technieken voor het injecteren van de filler. Sommige zones zijn complexer en vergen meer precisie. Dit is logischerwijs van invloed op de prijs.

 3. De hoeveelheid filler: De kosten zijn afhankelijk van het aantal milliliters (ml) filler dat wordt gebruikt. Bij de Sarasin Clinic gebruiken we nieuwe spuiten voor elke behandeling om de hoogste normen van hygiëne en veiligheid te garanderen. Spuiten van 0,5 ml zijn niet beschikbaar en gebruikte spuiten worden nooit hergebruikt.

Deze aanpak zorgt ervoor dat de behandeling volledig op maat is en perfect aansluit bij jouw gezichtsstructuur en esthetische doelen. We hebben een overzicht voor je gemaakt waarin je per zone ziet welke prijs per spuit en behandeling wordt gehanteerd. Wil je meer weten over de prijzen van onze behandelingen? Bekijk dan eens onze prijzenpagina.

De voordelen van onze fillerbehandelingen

Je hebt nu een duidelijk overzicht van de prijsbepaling. Het is ook fijn om te weten welke voordelen er zijn bij het kiezen voor een fillerbehandeling bij de Sarasin Clinic. Dit kun je verwachten: 

Een niet-invasieve behandeling

Fillers vereisen geen chirurgische ingreep. Er zijn dus minder risico's en complicaties aan verbonden.

Weinig tot geen downtime

Omdat de behandeling niet-invasief is, is er geen lange hersteltijd nodig.

Snel en effectief

De behandelingen duren tussen de 15 en 30 minuten. Het is een snelle manier om je gezicht een frisse uitstraling te geven.

Langdurige effecten

De effecten van de fillers kunnen 6 tot 12 maanden aanhouden, afhankelijk van hoe je lichaam op de filler reageert.

Direct resultaat

Het resultaat is direct na de behandeling zichtbaar. Je ziet meteen een verbetering in volume en contouren.

Voor wie zijn fillers geschikt?

Ben je ouder dan 18 jaar en heb je last van (één van de) onderstaande huidproblemen? Dan zijn fillers een uitstekende keuze: 

 • Volumeverlies
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Diepe rimpels en plooien
 • Verminderde gezichtscontouren
 • Asymmetrie in het gezicht
 • Droge en verminderde huidtextuur
fillers onder de ogen sarasin clinic

behandelingsprocedure voor fillers in het gezicht

Bij al onze behandelingen staan jouw wensen en esthetische doelen centraal. Daarom starten we altijd met een consultatie waarin we je wensen en verwachtingen bespreken. Het gelaat wordt geanalyseerd en vervolgens bespreek je samen met de arts de gewenste resultaten. Er wordt bepaald welk type filler en welke hoeveelheid het beste bij je past; dit komt allemaal in je persoonlijke behandelplan te staan. 

Om infecties te voorkomen wordt het gebied dat behandeld gaat worden eerst ontsmet. Daarna kan, indien je dat prettig vindt, wat verdovende gel aangebracht worden. Goed om te weten is dat onze patiënten tijdens onze behandelingen weinig tot geen ongemak ervaren. 

De arts injecteert vervolgens de filler met behulp van een dunne naald of canule. Na de injectie wordt de filler, afhankelijk van de behandeling, voorzichtig gemasseerd en gemodelleerd om een natuurlijk ogend resultaat te garanderen. Na de behandeling plannen we graag een follow-up afspraak om te zien hoe je huid herstelt en om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met het resultaat.

Nazorg voor fillers in je gezicht

Cool

Gebruik onze coldpacks om zwelling te verminderen. Breng ze elke 10 minuten aan (niet direct op de huid) op de dag van je behandeling. Vermijd inspannende lichamelijke activiteiten de eerste 24 uur en stel het behandelde gebied niet bloot aan intense hitte zoals zonnebanken of sauna's.

Calm

Vermijd druk op de behandelde gebieden de eerste paar nachten; slaap op je rug als je dat kan. Gebruik pijnbestrijding zoals paracetamol volgens de aanwijzingen van je arts.

Clear

Vermijd alcohol gedurende 24 uur. Gebruik geen AHA, Retinols/Vitamine C therapie of op olie gebaseerde make-up gedurende 24 uur. Vermijd gezichtsbehandelingen, gezichtswas, glycol- of AHA-peels, IPL- of energiebehandelingen en microdermabrasie de eerste week na je behandeling. Masseer het behandelde gebied niet, tenzij je arts je dit heeft geadviseerd. Gebruik ook geen make-up de eerste 24 uur na je behandeling.

We hebben verder nog een aantal aanvullende tips die je helpen om optimaal te herstellen.

 • Hydrateer je huid goed. Drink voldoende water om je huid gehydrateerd te houden en het herstelproces te bevorderen.
 • Bescherm je huid tegen de zon. Gebruik een zonnecrème met een SPF 30 of hoger om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen en pigmentatie te voorkomen.
 • Blijf in contact met je arts. Als je vragen hebt of ongebruikelijke bijwerkingen ervaart, neem dan contact met ons op voor advies en ondersteuning.

Boek nu je fillerbehandeling

Ben je erachter welke fillerbehandeling het beste bij je past? Ons team van specialisten heeft meer dan 10 jaar ervaring met injectables en staan voor je klaar om samen een behandelplan op te stellen dat naadloos aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. Boek daarom je behandeling naar keuze via onze online agenda. Wil je eerst nog wat meer advies inwinnen? Kies dan voor een gratis consultatie. We denken graag met je mee.

Klanten geven ons 4,8 / 5

Wie een filler behandeling in Gent wil laten uitvoeren is bij ons aan het juiste adres. Klanten geven ons gemiddeld een score van 4,8 op 5 voor onze diensten.

Veelgestelde vragen over fillers voor het gezicht

Hoe lang blijven fillers zitten?

Je kunt, afhankelijk van hoe jouw lichaam op hyaluronzuur reageert, 6 tot 12 maanden van de resultaten genieten.

Hoe weet ik welk volume filler geschikt is voor mij? 

De arts zal je hierbij helpen. Tijdens je consultatie bespreek je je wensen en esthetische doelen. De arts bekijkt je gezichtsstructuur om te bepalen welk volume filler het beste resultaat zal geven.

Wat is het verschil tussen botox en fillers? 

Botox en fillers lijken in eerste instantie op elkaar omdat het beide injectables zijn. Ze zijn alleen niet hetzelfde. Botox ontspant de spieren, waardoor in dynamische gebieden rimpels minder zichtbaar worden. Denk aan de kraaienpootjes of de rimpels op het voorhoofd. Fillers vullen daarentegen de rimpels en lijntjes op, specifiek in gebieden waar je volumeverlies opmerkt.

Hoe vaak moet je fillers herhalen?

We raden onze patiënten aan om een herhaalbehandeling te ondergaan elke 6 tot 12 maanden. Wil je wat eerder een touch-up? Dan kan dat natuurlijk ook.

Hoe bereid ik me voor op een fillerbehandeling?

Voor de beste resultaten en om het risico op blauwe plekken te minimaliseren, adviseren we je om 48 uur voor je behandeling geen bloedverdunnende medicijnen of supplementen zoals aspirine, ibuprofen en visolie te gebruiken. Ook het drinken van alcohol raden we af.  Drink ook geen alcohol 24 uur voor de behandeling en blijf gedurende de dag goed gehydrateerd.

Waarom moet ik veel water drinken na fillers?

Een van de grootste voordelen van hyaluronzuur is dat het water bindt. Dit betekent dat na een fillerbehandeling het hyaluronzuur optimaal werkt als het voldoende water heeft om aan te binden. Daarnaast is water drinken sowieso goed voor je huid.

Onze prijzen

Zone

Prijs per spuit

Lippen

€ 290

Lip Hydratatie

€ 290

Jukbeenderen (filler voor de wangen)

€ 280

Kaaklijn

€ 280

Kin

€ 280

Neusmondplooi

€ 280

Marionetlijnen

€ 280

Liquid Facelift

€ 280

Zone

Prijs per behandeling

Neus

€ 400

Traangoot

€ 400

Hyalase

€ 160

Haar filler kleine zone (1ml)

€ 200

Haar filler middelgrote zone (2ml)

€ 300

Haar filler grote zone (3ml)

€ 400

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

Melissa


Super tevreden alweer, topteam!

11 dagen geleden

Rabia


Vlot, iedereen vriendelijk, je krijgt duidelijk informatie, mijn lippen ziet er nu super sexy uit dankzij magic hands van Dr. Dimovski xxx

4 dagen geleden

Carina


Vriendelijke ontvangst en mooi resultaat.
Er wordt voldoende uitleg gegeven zowel tijdens de behandeling als i.v.m de nazorg.

12 dagen geleden

Lies


Eerlijk advies, persoonlijk onthaal! Dokter Dimovski is uiterst vriendelijk en professioneel. Ik voelde me direct op mijn gemak. Top team!

6 dagen geleden

Manuela


Supervriendelijk personeel en dokter! Heel tevreden van de behandeling! Love my lips ????

12 dagen geleden

Stéphanie


Very friendly, good explanation, good service.

11 dagen geleden

Nadine


Très bel.accueil! Dr Daniel super et soins supers! Je retourne ds 8 semaines...

14 dagen geleden

Geertje


zoals vorige keren een fijne ervaring, met mooie resultaten! Er wordt geluisterd naar je wensen en je krijgt de nodige uitleg. Eerlijke prijsafspraken, ik ben tevreden ????