Fillers onder ogen voor een frisse blik

Word je gek van de wallen of donkere kringen onder je ogen? Hoe goed je ook slaapt of hoe gezond je ook leeft, ze laten je er vermoeid of ouder uitzien. Het is een veelvoorkomend probleem waar veel mensen mee te maken hebben. Gelukkig biedt Sarasin Clinic dé oplossing: fillers voor onder je ogen.

In dit artikel bespreken we alle informatie die je nodig hebt. We leggen uit wat traangootfillers zijn, welke voordelen de behandeling biedt, hoe de behandeling eruit ziet en welke resultaten je kunt verwachten. Lees dus gauw verder om erachter te komen wat fillers onder de ogen voor jou kunnen betekenen.

Wat zijn fillers onder je ogen?

Traangootfillers, een term die je misschien al eens hebt gehoord, verwijzen naar een specifieke behandeling met fillers die gericht is op de delicate plek onder de ogen. Deze zone, die gevoelig is voor tekenen van huidveroudering en vermoeidheid, kan vaak een doffe of vermoeide blik geven. Traangootfillers zijn ontworpen om deze problemen aan te pakken, waardoor je een frisse en jeugdige uitstraling krijgt.

De 'traangoot' zelf is het gebied dat loopt van de binnenhoek van het oog naar de wang. Naarmate we ouder worden, kan dit gebied inzakken en donkere schaduwen of 'wallen' vormen. Dit komt doordat de huid dunner wordt en we volume verliezen in ons gezicht, wat een vermoeid uiterlijk kan geven.

Traangootfillers zijn hyaluronzuur fillers, een natuurlijk voorkomende stof in onze huid die bekend staat om zijn vermogen om vocht aan te trekken en vast te houden. Hyaluronzuurfillers zijn bijzonder effectief omdat ze niet alleen volume toevoegen aan de zone onder het oog maar ook helpen de huid te hydrateren. Dit resulteert in een gladdere, vollere uitstraling die licht reflecteert en zodoende de donkere schaduwen vermindert.

Voordelen van fillers onder de ogen

Een van de grootste voordelen van traangootfillers is dat het een niet-chirurgische oplossing biedt voor een veelvoorkomend esthetisch probleem. Zonder de noodzaak voor ingrijpende chirurgie of langdurig herstel, kun je genieten van onmiddellijke resultaten die hun algehele uitstraling verjongen. Het is een snelle, effectieve manier om jezelf de frisse, levendige blik terug te geven die weerspiegelt hoe je je vanbinnen voelt.

Een ander significant voordeel van traangootfillers is de minimale hersteltijd. In tegenstelling tot meer ingrijpende cosmetische ingrepen, kunnen cliënten hun dagelijkse activiteiten vrijwel onmiddellijk hervatten. Lichte zwelling of blauwe plekken kunnen voorkomen, maar deze zijn meestal van korte duur. Deze lage impact op je dagelijks leven, gecombineerd met opmerkelijke verbeteringen in je uiterlijk, maakt traangootfillers tot een uiterst aantrekkelijke optie voor diegenen die een jeugdiger uiterlijk willen herwinnen zonder hun drukke levensstijl te onderbreken.

Direct zichtbare resultaten. Verbeteringen zijn vaak direct na de behandeling zichtbaar, waardoor je meteen kunt genieten van een verjongde uitstraling.

Minimale hersteltijd. De meeste cliënten ervaren weinig tot geen downtime, wat betekent dat je je normale activiteiten snel kunt hervatten.

Niet-chirurgische behandeling. Een uitstekend alternatief voor chirurgische ingrepen, met minder risico's en zonder de noodzaak voor langdurig herstel.

Hydrateert en verjongt de huid. Hyaluronzuur, het hoofdbestanddeel van de fillers, helpt niet alleen volume toe te voegen maar hydrateert de huid ook van binnenuit.

Natuurlijk ogende resultaten. De behandeling is erop gericht om natuurlijk ogende verbeteringen te bereiken die harmoniëren met je gezichtsstructuur.

Duurzame behandeling. Hoewel niet permanent, kunnen de resultaten van traangootfillers tot wel 12 maanden aanhouden, afhankelijk van de individuele reactie van de huid op de behandeling.

Veiligheid. Hyaluronzuur wordt goed verdragen door het lichaam, waardoor het risico op allergische reacties zeer laag is.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Of je nu de eerste tekenen van veroudering onder je ogen begint te zien, of al langere tijd zoekt naar een oplossing voor je zorgen, deze behandeling kan een effectieve manier zijn om de jeugdige, levendige blik die je zoekt te herstellen. Specifiek is de behandeling met fillers onder de ogen uitermate geschikt voor mensen die:

 • donkere kringen onder hun ogen hebben die niet verdwijnen met rust of make-up;
 • merken dat de huid onder hun ogen zijn volume verliest, waardoor wallen en fijne lijntjes ontstaan;
 • een vermoeide blik hebben, zelfs als ze zich uitgerust voelen;
 • een niet-chirurgische oplossing zoeken om een jeugdige uitstraling rond hun ogen terug te krijgen.

Traangootfillers zijn dus vooral effectief bij problemen die verband houden met volumeverlies en de structuur van de huid onder de ogen, en minder bij problemen die uitsluitend te maken hebben met pigmentatie of chronische huidaandoeningen.

De behandelingprocedure van fillers onder de ogen

Wanneer je kiest voor fillers onder de ogen, zetten we ons volledig in om je behandeling zo comfortabel mogelijk te maken. Het proces begint met een persoonlijke consultatie, waarbij een van onze gespecialiseerde artsen nauwkeurig jouw specifieke situatie en wensen analyseert. 

Tijdens de behandeling wordt het gebied onder je ogen zorgvuldig gereinigd en voorbereid. In de fillers die we injecteren zit een kleine hoeveelheid verdoving maar mocht het gewenst zijn dan plaatsen we nog wat extra verdovende gel op het te behandelen gebied. De filler wordt met een fijne naald of een canule precies in de traangoot geïnjecteerd. Deze methode zorgt voor minimale ongemakken en nauwkeurige plaatsing van de filler, wat belangrijk is voor het bereiken van een natuurlijk ogend resultaat.

De totale behandeling, inclusief voorbereiding en nazorg, duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Na de behandeling kun je wat lichte zwelling of blauwe plekken ervaren, maar deze bijwerkingen zijn doorgaans mild en verdwijnen snel. Het grootste deel van onze cliënten hervat hun normale activiteiten direct na de behandeling, met de instructie om intense fysieke inspanning voor de rest van de dag te vermijden.

traangoot filler gent
fillers onder de ogen sarasin clinic

Welke resultaten kun je verwachten?

De resultaten die je kunt verwachten na een traangootfillerbehandeling hebben we beknopt voor je op een rij gezet. Benieuwd naar de resultaten voor en na de behandeling? Bekijk dan de voor en na foto’s van onze fillerbehandelingen.

 • Een frissere en meer uitgeruste blik direct na de behandeling.
 • Vermindering van wallen en donkere kringen. Je huid onder de ogen ziet er gladder en voller uit, waardoor de wallen en donkere kringen worden geminimaliseerd.
 • Natuurlijke en gezonde uitstraling. De behandeling streeft naar een natuurlijk resultaat dat in harmonie is met de rest van je gezicht.
 • Verbeterde symmetrie. Hoewel perfecte symmetrie zelden haalbaar is, wordt gestreefd naar een zo symmetrisch mogelijk resultaat dat past bij de natuurlijke contouren van je gezicht.
 • Boost in zelfvertrouwen. De verjongde uitstraling kan bijdragen aan een verhoogd zelfvertrouwen en welzijn.

Nazorg voor fillers onder de ogen

Direct na de behandeling kun je wat roodheid, zwelling, of zelfs lichte blauwe plekken ervaren op de plekken waar de injectie of canule is ingebracht. Dit is normaal en zou binnen enkele dagen moeten verminderen. Het gebruik van een coldpack kan hierbij helpen. In overleg met de specialist kan een crème tegen blauwe plekken helpen om het herstel te versnellen. Het is ook belangrijk om niet te wrijven of te masseren in het gebied rond de ogen binnen 48 uur na de behandeling, omdat dit de filler kan verspreiden en tot onregelmatigheden kan leiden. Verder hebben we nog een aantal nazorginstructies voor na je behandeling:

 • Vermijd het aanbrengen van make-up. Wacht ten minste 4 uur na de behandeling voordat je make-up aanbrengt. Dit minimaliseert het risico op infectie en laat de behandelde gebieden rusten.
 • Beperk fysieke inspanning. Stel inspannende oefeningen uit tot ten minste de dag na de behandeling. Intense fysieke activiteit kan leiden tot verhoogde bloedcirculatie naar het behandelde gebied, wat zwelling of blauwe plekken kan verergeren.
 • Vermijd hoge temperaturen. Blijf weg van sauna’s, spa's, hete yoga en directe blootstelling aan de zon of zonnebanken voor ten minste een week na de behandeling.
 • Pas op met zure voedingsmiddelen en dranken. Vermijd deze 24 uur na de behandeling om irritatie te voorkomen.
 • Vermijd alcohol en roken de eerste 48 uur. Alcohol en nicotine kunnen de bloedcirculatie beïnvloeden, wat het genezingsproces kan vertragen en de effectiviteit van de behandeling kan verminderen.

De meeste mensen zien dat de grootste zwelling binnen 2 tot 3 dagen na de ingreep afneemt. Het is normaal dat er een kleine zwelling blijft bestaan, zelfs 2 tot 4 weken na de behandeling. Als er blauwe plekken zijn, kunnen deze tot 7-8 dagen zichtbaar blijven. Deze richtlijnen voor nazorg zijn ontworpen om je te helpen genieten van je nieuwe, frisse uitstraling met zo min mogelijk ongemak.

Kies nu voor fillers onder de ogen

Zet vandaag nog de eerste stap naar een frissere blik; boek heel eenvoudig je behandeling via onze online agenda. Twijfel je nog of traangootfillers het antwoord zijn op jouw wensen? Geen zorgen, onze experts staan voor je klaar. Met meer dan 10 jaar ervaring aan expertise in fillers kijken we graag met je mee of traangootfillers de juiste oplossing zijn voor jou.

Veelgestelde vragen over fillers onder de ogen

Zijn traangootfillers pijnlijk?

Hoewel gevoeligheid per persoon kan verschillen, wordt de behandeling over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. De fillers bevatten een kleine hoeveelheid verdovingsmiddel en indien gewenst, kan er extra verdovende gel aangebracht worden om het comfort te maximaliseren.

Is er een optimaal moment of leeftijd om te beginnen met traangootfillers?

Er is geen 'one-size-fits-all' antwoord op deze vraag, omdat de behoefte aan traangootfillers meer afhangt van individuele factoren dan van leeftijd. Of je nu vroege tekenen van veroudering wilt aanpakken of meer uitgesproken veranderingen wilt corrigeren, het beste moment om te beginnen is wanneer jij je er klaar voor voelt. Onze specialisten kunnen je adviseren over de timing en frequentie die het beste bij jouw situatie passen.

Hoe weet ik of traangootfillers de juiste keuze zijn voor mijn specifieke situatie?

Elk gezicht is uniek, en daarom nodigen we je graag uit voor een persoonlijke consultatie. Tijdens dit gesprek evalueren we je specifieke zorgen en wensen. Met onze expertise kunnen we nauwkeurig bepalen of traangootfillers de beste optie voor jou zijn, afgestemd op jouw individuele behoeften.

Hoe lang houden de resultaten van traangootfillers aan?

De resultaten variëren per individu, maar gemiddeld genieten cliënten 6 tot 12 maanden van de voordelen van hun traangootfiller behandeling. De behandeling kan veilig herhaald worden om de resultaten te onderhouden.

Kan ik na de behandeling normale huidverzorgingsproducten gebruiken, of zijn er specifieke producten die ik moet vermijden?

Na de behandeling raden we aan om de huid onder de ogen zacht en onbelast te houden. Vermijd het gebruik van producten met irriterende ingrediënten of zuren voor ten minste 24 uur. Wij kunnen je adviseren over veilige huidverzorgingsroutines die de resultaten van je behandeling complementeren en ondersteunen.

Wat gebeurt er als ik asymmetrie in mijn resultaten opmerk?

Een lichte asymmetrie direct na de behandeling kan voorkomen door zwelling of blauwe plekken en is vaak tijdelijk. We adviseren om enkele weken te wachten tot het eindresultaat zichtbaar is. Indien er dan nog steeds sprake is van significante asymmetrie, kun je terugkomen naar de kliniek voor een beoordeling. Onze specialisten zijn ervaren in het subtiel afstemmen van de resultaten om een zo symmetrisch mogelijk resultaat te bereiken.

Onze prijzen

Zone

Prijs per spuit

Lippen

€ 280

Lip Hydratatie

€ 280

Jukbeenderen

€ 280

Kaaklijn

€ 280

Kin

€ 280

Neusmondplooi

€ 280

Marionetlijnen

€ 280

Liquid Facelift

€ 280

Zone

Prijs per behandeling

Neus

€ 400

Traangoot

€ 400

Hyalase

€ 160

Haar filler kleine zone (1ml)

€ 200

Haar filler middelgrote zone (2ml)

€ 300

Haar filler grote zone (3ml)

€ 400

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

Melissa


Super tevreden alweer, topteam!

11 dagen geleden

Rabia


Vlot, iedereen vriendelijk, je krijgt duidelijk informatie, mijn lippen ziet er nu super sexy uit dankzij magic hands van Dr. Dimovski xxx

4 dagen geleden

Carina


Vriendelijke ontvangst en mooi resultaat.
Er wordt voldoende uitleg gegeven zowel tijdens de behandeling als i.v.m de nazorg.

12 dagen geleden

Lies


Eerlijk advies, persoonlijk onthaal! Dokter Dimovski is uiterst vriendelijk en professioneel. Ik voelde me direct op mijn gemak. Top team!

6 dagen geleden

Manuela


Supervriendelijk personeel en dokter! Heel tevreden van de behandeling! Love my lips ????

12 dagen geleden

Stéphanie


Very friendly, good explanation, good service.

11 dagen geleden

Nadine


Très bel.accueil! Dr Daniel super et soins supers! Je retourne ds 8 semaines...

14 dagen geleden

Geertje


zoals vorige keren een fijne ervaring, met mooie resultaten! Er wordt geluisterd naar je wensen en je krijgt de nodige uitleg. Eerlijke prijsafspraken, ik ben tevreden ????