Kinfillers: de beste niet-invasieve optie voor een kincorrectie

Heb je weleens nagedacht over een kincorrectie en schrik je van de invasieve en permanente aard van de behandelingen? Dat snappen we goed. Bij Sarasin Clinic bieden we kinfillers aan; een effectieve, niet-invasieve behandeling die je helpt bij het aanpakken van je kin. Om een goede keuze te maken is het fijn om te weten wat precies de verschillen zijn tussen traditionele kincorrecties en de kinfiller. 

In dit artikel geven we je daarom inzicht in de verschillende soorten kincorrecties die je kunt ondergaan. Zo kun je goed geïnformeerd een keuze maken die het beste past bij jouw esthetische doelen.

Wat is een kincorrectie?

Als je niet blij bent met de vorm, grootte of projectie van je kin, dan kun je dit aanpassen met een kincorrectie. Een kleine verandering bij de kin kan de harmonie van het gelaat flink verbeteren. Er bestaan verschillende methoden om de kin aan te passen die in prijs, resultaat en invasiviteit nogal van elkaar verschillen. We nemen ze kort met je door.

Siliconen implantaten

Siliconen implantaten worden gebruikt bij een kincorrectie als je op zoek bent naar een permanente en significante verandering in het gelaat. Tijdens deze procedure wordt een op maat gemaakt implantaat in de kin geplaatst. Een groot nadeel van deze methode is dat het volledige narcose vereist. Het is een invasieve ingreep waarbij je rekening moet houden met een lange hersteltijd. De behandeling is ook aan de prijs; je mag rekenen op een startprijs van €2900.

Botverwijdering of modificatie

Bij deze procedure wordt er door een chirurg een deel van het kinbot verwijderd of aangepast om een permanente verandering van de kincontour te bereiken. Deze behandeling is voornamelijk bedoeld voor patiënten die een ingrijpende correctie nodig hebben waar niet-invasieve methoden niet bij kunnen helpen. Net als bij siliconen implantaten moet je rekening houden met een volledige narcose en een lange herstelperiode. 

Lipofilling

Lipofilling is een techniek waarbij lichaamseigen vet wordt gebruikt om volume toe te voegen aan je kin. Het is een minder-invasieve procedure waarbij alleen een lokale verdoving nodig is. De kosten liggen ook wat lager dan bij een implantaat, prijzen beginnen vanaf €1500. Goed om te weten is dat de resultaten bij Lipofilling kunnen variëren. Ook is het mogelijk dat het vet moeite kan hebben met integreren en om op de juiste plek te blijven door de strakke huid om de kin.  

Kinfillers

We zijn aangekomen bij onze persoonlijke favoriet: de kinfiller. In tegenstelling tot de bovengenoemde methoden bieden kinfillers een veilige en snelle manier om subtiele aanpassingen aan de kin te maken zonder de noodzaak van een invasieve operatie. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de symmetrie en aanpassingen in grootte en/of projectie. 

Kinfillers bestaan uit hyaluronzuur, een lichaamseigen stof dat vocht aantrekt en zorgt voor volume. Door middel van injecties worden de fillers direct onder de huid geplaatst. De prachtige natuurlijke resultaten blijven 6 tot 12 maanden zichtbaar. Er is geen narcose nodig, er zijn bijna geen bijwerkingen en er is weinig tot geen hersteltijd nodig. Ook de prijs ligt een stuk lager. Je kunt bij de Sarasin Clinic kinfillers laten plaatsen voor € 280 per spuit. We hebben de voordelen voor je op een rij gezet: 

 • De behandeling is niet-invasief.
 • Het is een snelle behandelprocedure.
 • Je hebt de mogelijkheid om subtiele aanpassingen te doen.
 • Er is minimale hersteltijd.
 • De resultaten zijn direct zichtbaar. 

Voor welke problemen zijn kinfillers geschikt?

Ben je 18 jaar of ouder en wil je één van de onderstaande esthetische problemen aanpakken? Dan zijn kinfillers een uitstekende optie: 

 • Te ver naar achterliggende kin.
 • Ongelijke of niet-gedefinieerde kincontour.
 • Te kleine kin.
 • Asymmetrie in het gelaat door de kin.
 • Niet of weinig gedefinieerde kaaklijn. 
niet-chirurgische kincorrectie met kinfillers sarasin clinic thumbnail


De behandelprocedure van een kinfiller

Onze behandelingsprocedure begint altijd met een consultatie met de arts. Tijdens dit gesprek worden je esthetische doelen besproken en wordt je kin zorgvuldig beoordeeld. Op basis van deze beoordeling stelt de arts samen met jou een behandelplan op dat is afgestemd op jouw specifieke wensen en de eigenschappen van je gezicht.

Je kin wordt vervolgens goed ontsmet. De arts plaatst nauwkeurig de fillers met een fijne naald of canule in de kin. Hoeveel filler er nodig is, is afhankelijk van het gewenste resultaat en wordt tijdens de consultatie besproken. De arts kan mogelijk je kin wat modelleren om een natuurlijk ogend contour te creëren. 

Zodra de filler is geplaatst, kun je direct de resultaten bekijken. Je beoordeelt samen met de arts het resultaat; mochten er nog kleine aanpassingen gedaan moeten worden dan kan dat direct.

De behandelprocedure voor neustipfillers

Bij de Sarasin Clinic vinden we het belangrijk dat de behandeling aansluit bij je persoonlijke wensen en esthetische doelen. Daarom is de eerste stap bij onze behandelingsprocedure altijd een consultatie met de arts. Tijdens dit gesprek wordt je neus geanalyseerd en wordt er op basis van jouw specifieke behoeften een behandelplan ontwikkeld. 

Vervolgens wordt je neus ontsmet en, indien je dat wenst, wordt er wat verdovende gel aangebracht. Met een fijne naald of canule injecteert de arts de filler op de strategische punten die tijdens je consultatie zijn bepaald.

Omdat je direct de resultaten kunt zien, evalueer je samen met de arts de eerste resultaten. Indien nodig kunnen er nog wat kleine aanpassingen worden gedaan voor het beste resultaat. Na 30 minuten zit de behandeling erop en kun je verder met je dag.

Voor- en nazorgtips bij een kinfiller?

Het is mogelijk dat er bij de prikgaatjes wat zwelling of roodheid ontstaat. In sommige gevallen ontstaan er wat blauwe plekjes. Dit is meestal na een paar dagen weer weggetrokken. Om ervoor te zorgen dat de prikgaatjes goed genezen en de resultaten optimaal zijn, krijg je van de arts nazorginstructies mee naar huis. Ook hebben wij hier een aantal voor- en nazorgtips op een rij gezet. Zo kun je goed voorbereid naar je behandeling en het herstel versnellen. 

 • Stop een dag voor je behandeling met bloedverdunnende medicijnen en supplementen zoals aspirine, ibuprofen, visolie en vitamine E. Dit helpt het risico op blauwe plekken te minimaliseren. Slik je bloedverdunners op voorschrift? Overleg dan eerst met je arts of je tijdelijk kunt stoppen.
 • Drink zowel voor als na je behandeling geen alcoholische drankjes en rook niet. Dit helpt bij het herstel.
 • Kom met een schoon, make-upvrij gezicht naar je afspraak om het risico op infecties te verminderen. Breng ook de eerste 24 uur na je behandeling geen make-up aan.
 • Gebruik één van onze coldpacks om eventuele zwelling direct na de behandeling te verminderen. Volg hierbij wel de instructies van de arts op.
 • Raak na je behandeling je kin de eerste 24 uur niet aan. Zo blijft de filler op de juiste plek.
 • Sport de eerste 48 uur na je behandeling niet en vermijd zware lichamelijke inspanningen. Dit helpt de zwelling te minimaliseren.
 • Buk de eerste dag niet en til ook geen zware dingen. Dit kan de bloeddruk in het gezicht verhogen en zwelling veroorzaken.
 • Vermijd blootstelling aan warmtebronnen (zoals sauna’s, stoombaden of zonlicht) de eerste paar dagen na de behandeling.

Boek nu kinfillers voor jouw kincorrectie

Klaar voor niet-invasieve subtiele kincorrectie die je een mooie kincontour geeft en de symmetrie terugbrengt in het gelaat? Boek dan nu jouw kinfiller behandeling bij de Sarasin Clinic. Met onze kinfillers hoef je je geen zorgen meer te maken over de permanente aard van een kincorrectie of de invasiviteit van de behandeling. Onze experts hebben meer dan 10 jaar ervaring met injectables en weten precies hoe ze de kinfillers in kunnen zetten om voor jou het beste resultaat te bereiken. Een afspraak plannen doe je heel eenvoudig via onze online agenda. Twijfel je nog of wil je eerst advies? Boek dan een gratis consultatie. We denken graag met je mee.

Klanten geven ons 4,8 / 5

Wie een filler behandeling in Gent wil laten uitvoeren is bij ons aan het juiste adres. Klanten geven ons gemiddeld een score van 4,8 op 5 voor onze diensten.

Veelgestelde vragen over kincorrectie met fillers

Zijn kinfillers pijnlijk?

De behandeling met kinfillers wordt over het algemeen door onze patiënten als minimaal pijnlijk ervaren. In de fillers zit een verdovingsmiddel, waardoor mogelijk het eerste prikje wat druk kan geven. In overleg is het ook mogelijk om wat verdovende gel aan te brengen voor de behandeling.

Wat zijn de kosten van een kinfiller?

Het plaatsen van kinfillers kost bij de Sarasin Clinic € 280 per spuit. Wil je meer weten over de prijzen van onze behandelingen? Bekijk dan eens de prijzenpagina

Hoe lang blijven de resultaten zichtbaar?

Gemiddeld blijven de resultaten van kinfillers 6 tot 12 maanden zichtbaar. De duurzaamheid van de resultaten hangt onder meer af van hoeveel filler er wordt ingespoten en hoe jouw lichaam op de filler reageert. Het ene lichaam breekt hyaluronzuur eerder af dan het andere. Wil je langer van je resultaten genieten? Boek dan een onderhoudsbehandeling.

Kan de de vorm van de kin echt veranderen met fillers?

Jazeker! Kinfillers kunnen worden gebruikt om de kin te vergroten, de projectie te verbeteren of meer symmetrie te creëren. De veranderingen zijn subtiel maar hebben een aanzienlijke impact op de harmonie en proporties van je gelaat.

Waarom moet ik veel water drinken na fillers?

Gehydrateerd blijven helpt je huid haar elasticiteit te behouden en ondersteunt het herstelproces. Daarnaast trekt hyaluronzuur, het hoofdbestanddeel van onze fillers, vocht aan. Dit helpt het volume en de soepelheid van je huid te verbeteren.

Kunnen kinfillers verplaatsen?

Het is mogelijk dat fillers na de behandeling wat verplaatsen. Dit komt door te veel druk op het behandelde gebied, kort na de behandeling. Daarom raden we al onze patiënten aan om de eerste 48 uur niet aan de kin te zitten en niet te bukken. Heb je aan het eind van de dag een behandeling? Dan helpt het ook om met een verhoogd gelaat te gaan slapen.

Onze prijzen

Zone

Prijs per spuit

Lippen

€ 290

Lip Hydratatie

€ 290

Jukbeenderen (filler voor de wangen)

€ 280

Kaaklijn

€ 280

Kin

€ 280

Neusmondplooi

€ 280

Marionetlijnen

€ 280

Liquid Facelift

€ 280

Zone

Prijs per behandeling

Neus

€ 400

Traangoot

€ 400

Hyalase

€ 160

Haar filler kleine zone (1ml)

€ 200

Haar filler middelgrote zone (2ml)

€ 300

Haar filler grote zone (3ml)

€ 400

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

Melissa


Super tevreden alweer, topteam!

11 dagen geleden

Rabia


Vlot, iedereen vriendelijk, je krijgt duidelijk informatie, mijn lippen ziet er nu super sexy uit dankzij magic hands van Dr. Dimovski xxx

4 dagen geleden

Carina


Vriendelijke ontvangst en mooi resultaat.
Er wordt voldoende uitleg gegeven zowel tijdens de behandeling als i.v.m de nazorg.

12 dagen geleden

Lies


Eerlijk advies, persoonlijk onthaal! Dokter Dimovski is uiterst vriendelijk en professioneel. Ik voelde me direct op mijn gemak. Top team!

6 dagen geleden

Manuela


Supervriendelijk personeel en dokter! Heel tevreden van de behandeling! Love my lips ????

12 dagen geleden

Stéphanie


Very friendly, good explanation, good service.

11 dagen geleden

Nadine


Très bel.accueil! Dr Daniel super et soins supers! Je retourne ds 8 semaines...

14 dagen geleden

Geertje


zoals vorige keren een fijne ervaring, met mooie resultaten! Er wordt geluisterd naar je wensen en je krijgt de nodige uitleg. Eerlijke prijsafspraken, ik ben tevreden ????